Zomertijdrit - 27 maart 2011 (160 km)

Iets na elven arriveerde ik (Ren) bij de Qwibus en werd zeer aangenaam verrast: ik was niet de eerste maar nummer vijftig of zoiets! In tegenstelling tot vorig jaar was het de perfecte weersvoorspelling die voor een grote opkomst had gezorgd. Zelfs z groot dat we kort voor het startsein de meute moesten verdelen in 3 groepen, zoals we dat eigenlijk alleen maar bij het buitenlandweekend doen. Groep 1 (toeristisch) vertrok iets over half twaalf met ongeveer 20 rijders, met Ton aan kop. Groep 2 (sport/toer) volgde op tien minuten afstand met Hans aan het roer en groep 3 (sport) enige tijd later met Martin aan kop. Totaal 58 motoren, ruim 60 personen.

De route voerde ons via Zeist en Driebergen, via - zoals gebruikelijk - de mooiste binnenweggetjes naar Achterveld en Voorthuizen. Ergens stuitten wij als hekkesluiters van groep 1 (Brigitte, Jos en ik), op twee ruiters (m/v) die blijkbaar hun knollen voor een eerste proefrit uit de winterstalling hadden getrokken. Die hadden zo te merken niet vantevoren hun paarden rustig laten wennen aan de toenemende stroom van gemotoriseerde voertuigen, waardoor de ruiters deels de macht over de teugels kwijt raakten. Hiervan kregen wij uiteraard de schuld en vervolgens parkeerde de heer P. Aardelul zijn knol dwars op de weg, waardoor wij geblokt werden. Zijn verbale communicatie richting Brigitte kan en wil ik hier niet herhalen, ik ben namelijk wl netjes opgevoed. Kort daarna konden wij onze rit voortzetten. Overigens was het ons motorrijders gewoon toegestaan om die weg in te rijden, dus P. Aardelul zat fout.

Omstreeks 13:00 uur nabij Garderen bij Gasterij Zondag gearriveerd om de lunch te nuttigen. Enkele minuten daarna kwamen de andere groepen ook in zicht en streken neer op het ruime terras. Velen genoten van de prettig aanvoelende zonnestralen waardoor het wachten op de aanvoer van drank en spijs een aangename ervaring was. Alhoewel, wanneer het bijna twee uur moet duren voordat je eindelijk je bestelde warme-choco-met-slagroom en twee-kroketten-met-brood in ontvangst mag nemen, lijkt mij er toch cht iets goed mis met de logica van de bediening!!! En ik was niet de enige helaas...

Nadat iedereen was voldaan, werden de groepen weer bijeen geroepen en de motoren gestart, om met de terugroute te beginnen. Ook nu weer een prachtig routeverloop via Stroe, Barneveld, Renswoude en Leersum, waarbij we nagenoeg nergens werden opgehouden. Dt werd heel anders op de Langbroekerdijk, waarbij de smalle weg die erg rijk was aan voetgangers, fietsers en al het andere wat ons te veel in de weg liep, het rijdend-gemiddelde flink omlaag bracht. Natuurlijk heeft iedereen recht op een stukje weg, maar als men dan ook even het verstand en verkeersinzicht op de juiste manier gebruikt, word het er ook een heel stuk veiliger door. Als gevolg hiervan, hadden Jos en ik de aansluiting met de groep verloren. Daar waar er linksaf geslagen moest worden (De Zuwe), waren een aantal deelnemers van onze groep eventjes de weg kwijt, dus die namen wij voor de rest van de route op sleeptouw. Ben ik tch nog even voorrijder geweest en dat, terwijl ik niet eens de route had voorverkend. Het rijdt overigens wel erg prettig met een kleine groep, wellicht iets om vaker toe te passen? Rondom 16:30 uur waren ook wij weer heelhuids terug bij Qwibus.

Helaas zijn er geen foto's van de pauze/eind aan de webmaster doorgestuurd...

Biltse Motorrijders Vereniging
RPO Webdesign (© 2011)
--- KvK 54971616 ---

Deze website maakt gebruik van cookies, zie hiervoor onze Privacyverklaring.