17e Grote Biltse MotorToerTocht - 28 augustus 2011 (145 km)

Ook deze clubrit (lees: waterscootertocht) gaat de boeken in als extreem vochtig. Helaas was hierdoor de lage (maar dappere) opkomst van 35 deelnemers te verklaren. De dag begon wisselend zonnig maar zodra de rit van start ging, ging het regenen en blééf het regenen. Jammer want de route op zich was adembenemend mooi en verrassend, maar omdat het waterballet alle aandacht opeiste van de rijders, hebben weinigen echt van de omgeving kunnen genieten. Of toch wel?

Bij het lunchpunt gearriveerd was iedereen zichtbaar emotioneel aangedaan, aangezien niemand het droog had gehouden. Ahh, het oergevoel van het groepsrijden ten top. En om dit gevoel nog eens te versterken, werd er samen gelunched. Pittige hartverwarmende soep-met-ballen (en ja, die werden geteld), verse bolletjes met kaas, ham en een andere soort vleesachtig beleg, koffie/thee/melk en wellicht nog iets wat ik over het hoofd heb gezien. Oergezellig!

Nog voordat Jos zijn beroemde (en gevreesde) lokroep nog 5 minuten kon uiten, zag ongeveer de helft van de ploeg deel twee van de route niet meer echt zitten en verlieten voortijdig het café om via de snelst mogelijke manier naar huis te rijden. Kort daarna begon de rest aan deel twee, zij het in een wat verkorte versie. Of beter vertaald, de kleinste binnenwegen lieten we links liggen en kozen voor de wat grotere binnenwegen, om vervolgens ergens de A27 aan te tikken en hierop te blijven, tot aan afslag Veemarkt.

Eenmaal bij Qwibus aangekomen (veel te vroeg natuurlijk) ben ik meteen weer doorgereden wegens een familiedag in het oosten van ons land. Hopelijk heeft de altijd door de Qwibus perfect georganiseerde BBQ ondanks de weersomstandigheid gretig aftrek genomen en heeft ook een ander soort vocht rijkelijk kunnen stromen. In ieder geval zijn wij als bestuur/organisatie weer ontzettend blij dat er geen andere narigheden zijn voorgevallen en iedereen heelhuids thuis is gekomen. Bovendien weten we allemaal weer wat het is om nat tot in de naad en tot op het bot te zijn...

Biltse Motorrijders Vereniging
RPO Webdesign (© 2011)
--- KvK 54971616 ---

Deze website maakt gebruik van cookies, zie hiervoor onze Privacyverklaring.