Openingsrit - 25 maart 2012

Afgelopen nacht is de zomertijd ingegaan dus om iedereen tóch de kans te gunnen het ochtendritueel op relaxte wijze te kunnen voltooien, start zoals gebruikelijk de openingsrit een uurtje later, oftewel verzamelen vanaf elf uur en starten een half uurtje daarna. Velen wilden geen minuut te laat komen want rond de klok van elven bleek het al gezellig druk te zijn, en zo op het eerste oog stonden er toch zeker al een stuk of 30 deelnemers aan de Qwibus-koffie/thee.

Natuurlijk hadden de uitstekende weersvoorspellingen een grote invloed op de riante opkomst want ondanks dat de absolute ochtendtemperatuur nogal aan de frisse kant was, bleken de zonnestralen een uiterst gunstige invloed te hebben op de gevoelstemperatuur. En inderdaad, het was erg behaaglijk en iedereen had er zin in. Ongetwijfeld hadden de meesten in de afgelopen zonovergoten week reeds een aantal kilometers gemaakt om tijdens onze eerste clubrit soepel van start te gaan. Zodra voorzitter Jos zijn keel opzette om iedereen welkom te heten en enige nuttige en belangrijke gedragsinstructies te geven, was dat tevens het moment waarop de "toer"-groep zich moest klaarmaken en opstellen, om een kleine tien minuten later te vertrekken. Een behoorlijke groep van ruim twintig motoren onder leiding van Ton Sturkenboom. Wegens het grote aantal deelnemers - in totaal 52 clubleden en 3 introducees - werden er naast de gebruikelijke "sport"-groep (geleid door Martin), ook een "sport/toer"-groep (geleid door Hans) samengesteld.

Het eerste deel (57 km) van de route bracht de groepen via erg leuke en goed overzichtelijke binnenwegen naar de pauzeplek De Rotonde te Enspijk waar het uitstekend toeven was op het terras, zowel qua bediening, prijs als toegankelijkheid. Deel twee (78 km) was een mengeling van snellere verbindingsstukken, toeristisch drukke kronkelweggetjes en lanceerplateau's (drempels), niet minder mooi maar vergde wel meer concentratie van de deelnemers. Om half vijf was iedereen weer terug bij de Qwibus waarbij velen het bier en fris goed lieten smaken.

Bekijk een stukje video tijdens deel 2 van de route, beschikbaar gesteld door Hans: video.

Biltse Motorrijders Vereniging
RPO Webdesign (© 2011)
--- KvK 54971616 ---

Deze website maakt gebruik van cookies, zie hiervoor onze Privacyverklaring.