Lustrumrit - 15 april 2012

De weersvoorspellingen waren best goed, behoorlijke zonkans en een kleine kans op wat regen. Wel was het fris en bleef het fris, dus de wintervoering mocht in de jas blijven zitten en was een trui, eventueel aangevuld met een motorcol, geen overbodige luxe. Reeds om 10 uur was het al gezellig druk, ondersteund door de verwarmende koffie/thee-verzorging. De uiteindelijke opkomst kwam uit op zo'n 44 personen, zo ongeveer de vaste kern van de vereniging. Een half uurtje later vertrok zoals gebruikelijk de toergroep met de route, op enige tijdsafstand gevolgd door de sport/toergroep en de sportgroep.

Omdat wij met deze clubrit het 15-jarig jubileum van de vereniging vieren, heeft Martin er iets speciaals van gemaakt. Een zeer gevarieerde rit van bovengemiddelde lengte zonder te overdrijven, waarbij er gepauzeerd en gelunched werd in Raalte. En niet zomaar een lunch. Nee, speciaal voor deze unieke gelegenheid (je viert dit jubileum toch maar eenmaal) was er een uitgebreid lunchbuffet geregeld wat door iedereen zeer werd gewaardeerd en letterlijk uitstekend in de smaak viel. Bovendien hoefde niemand de portefeuille te trekken want de lunch was op kosten van de vereniging. Bij deze willen wij Taveerne Tivoli hartelijk bedanken voor de uitstekende voorbereiding en verzorging.

Na het overdadige middagmaal nam iedereen een kijkje in het naastgelegen American Motorcycle Museum, waarbij de een alweer binnen vijf minuten buiten stond en de ander na twintig minuten er nog steeds geen genoeg van had. Dat ook de entree op "kosten van de zaak" was, had hier geen enkele invloed op. Kort of lang binnen, iedereen keek hun ogen uit en zelfs de supersportrijders onder ons, lieten de vele zeldzame Indians en Harley's grondig op zich inwerken.

Deel twee van de route bevatte ook nu weer verrassende wegen door prachtige gebieden. Helaas lette niet iedereen even goed op zijn/haar voorganger zodat sommigen ineens hun eigen weg kozen. Gelukkig is de bewegwijzering in Nederland van dusdanig hoog niveau dat ook deze verloren schaapjes feilloos de weg naar de Qwibus terug vonden. Rond 17:30 uur was iedereen weer terug en werd er door velen de dag beklonken met een glaasje fris of bier.

Bekijk ook nu weer een stukje video tijdens deel 2 van de route, beschikbaar gesteld door Hans: video.

Biltse Motorrijders Vereniging
RPO Webdesign (© 2011)
--- KvK 54971616 ---

Deze website maakt gebruik van cookies, zie hiervoor onze Privacyverklaring.