22e GBMTT - 28 augustus 2016

De meest uitgebreide clubrit van het jaar wat betreft het organiseren. Tijdens de bestuursvergadering in april/mei is dit een agendapunt en wordt er gebrainstormd over de algehele planning voor die dag, de verwachte kosten en baten, geschikte routes, de ordonnance, de lunch, een leuk aandenken en eventuele verbeterpunten ten opzichte van het voorgaande jaar. Ieder bestuurlid kent zijn/haar taken en verantwoordelijkheden en met tussentijdse communicatie, valt op de grote dag alles netjes op de plek en functioneert het gesmeerd. Ook qua weer, hebben we de voorgaande 21 edities weinig reden tot klagen gehad, afgezien van soms een flink nat pak. Dit jaar hadden we perfect weer.

Toen ik zondagochtend tegen tienen aan kwam rijden, stonden het trottoir en fietspad al vol met parasols, banken, tafels en stoelen, inclusief de inschrijftafel en de kannen koffie/thee, en werden er nog wat spandoeken aan diverse gevels en straatmeubilair opgehangen. Een half uurtje later was er al een aanzienlijk aantal deelnemers aanwezig evenals een aantal uitgenodigde bewoners van de Hessenweg en was het een gezellige boel. De koffie/thee ging er in als koek, diverse motoren werden nauwkeurig bekeken en bewonderd, zoals de prachtig zelf gerestaureerde klassieke Honda café-racer van clublid Rob. Ook mijn nieuwe Honda ontkwam niet aan een inspectie en werd (gelukkig) goedgekeurd. De tijd vloog voorbij en binnen no-time was het alweer kwart voor twaalf, hét moment voor een welkomstwoordje van onze voorzitter Ard en enige uitleg van de gedragsregels tijdens de rit. Veiligheid voorop, bijna iedereen hees zich in beschermende motorkleding, begaf zich naar zijn/haar motor en enkele minuten later stond er een rij van 35 motoren te wachten op het startsein. De 14 ordonnance-rijders onder leiding van voorzitter Ard stonden een stukje vóór de groep te wachten.

Ik fungeerde als voorrijder en na een laatste controle of iedereen gereed was, ging de rit van start om 12:05 uur. Met applaudiserend publiek, vele claxons en een sirene begonnen we aan deel één van de route (De Bilt, Groenekan, Westbroek, Molenpolder, Maarssen, Vleuten, kasteel De Haar, Portengen, Vinkeveen, Abcoude, Weesp, Naarden en Huizen), een uitdagende rit met veel drempels en smalle, kronkelende weggetjes, wat na tweeënhalf uur en 85km eindigde in de Gooimeerhaven bij Pannenkoekenrestaurant Dickens. Het zag bijna zwart met dagjesmensen want er was een soort van "Met glans van de schans"-spektakel aan de gang. De ruime parkeerplaats was reeds vol en dus werden de meeste motoren netjes achter elkaar op meerdere trottoirs geparkeerd. Het weer was uitstekend, temperatuur optimaal met een licht verkoelend briesje. De lunch bestond uit een comsumptie en een rijkelijk belegde boeren-boterham, waarbij men kon kiezen uit beenham, geitenkaas of zalm. De bediening was netjes en vlot, op een enkele vergeten bestelling na dan.

Rond 15:45 uur werd er begonnen aan deel twee van de route (Huizen, Blaricum, Eemnes, Eembrugge, Baarn, Soest, Bilthoven en De Bilt), aanzienlijk korter met slechts 35km, ook wat minder drempels en vlotter te rijden. Rond 17:00 uur waren we allemaal heelhuids weer terug bij Café BU!TEN voor een drankje, praatje en de BBQ. Echter bleek de ordonnance bezoek te hebben van het "Stop! Politie"-team Patrick & Co die in hun onopvallende dienstauto-met-videocamera (echter zonder TV-ploeg op de achterbank) in Bilthoven door een ordonnance-rijder waren tegengehouden. Reden genoeg om dat groepje oranje hesjes eens te volgen en te kijken wat ze nog meer in petto hebben. Hmm, inhalen over een ononderbroken middenstreep en het rode verkeerslicht konden Patrick & Co 14 keer uitschrijven, MAAR omdat ze de reden van dit gedrag ook wel begrepen EN het voor de rest ook best netjes ging, kreeg de voltallige ordonnance geen prenten maar uitgebreide informatie hoe wij de volgende keer het verkeer WEL juridisch legaal mogen regelen. Natuurlijk zijn wij tijdens de rit grotendeels afhankelijk van de medewerking van andere verkeersdeelnemers, meestal geven die ons de ruimte omdat het nou eenmaal een gaaf gezicht is om al die verschillende motoren voorbij te zien rijden, plus dat het de doorstroming ten goede komt. Gelukkig heeft het nooit tot gevaarlijke situaties geleid, maar tijdens de volgende bestuursvergadering hebben we alvast een agendapuntje...

Nadat de eerste drankjes waren genuttigd, brachten sommigen even de motor naar huis om vervolgens met de fiets of te voet terug te keren. Het BBQ-feest waarvoor de meesten zich voortijds hadden ingeschreven, kon beginnen en Café Restaurant BU!TEN had alles tot in de puntjes verzorgd. Het vleespakket was compleet en van keurslager-kwaliteit, de zelfgemaakte salades verfrissend en smaakvol, en ook de frietjes, stokbrood en kruidenboter werden continue aangevuld. Lege glazen werden in rap tempo vervangen door volle, diepgaande gesprekken, levendige discussies, een lolletje hier en daar, het was weer erg gezellig.

Iedereen bedankt voor hun deelname, medewerking, saamhorigheid en gezelligheid. De ordonnance-rijders bedankt voor de veilige begeleiding, het bestuur voor de organisatie, Martin & Dennis voor de foto's (ondergetekende heeft er 112 geselecteerd) en last but not least Rob & Angelique en hun medewerkers van BU!TEN voor de voortreffelijke verzorging van de BBQ!

Biltse Motorrijders Vereniging
RPO Webdesign (© 2011)
--- KvK 54971616 ---

Deze website maakt gebruik van cookies, zie hiervoor onze Privacyverklaring.