Openingsrit - 25 maart 2018

Zoals ieder jaar gaat de eerste rit van het nieuwe clubseizoen een uurtje later van start, oftewel verzamelen om 11:00 uur en vertrekken vanaf 11:30 uur. Zo stond dat op de website, maar op de Facebook-pagina stond het een half uur eerder. Met als gevolg dat toen ik om 11:05 uur bij Buiten arriveerde, de meeste toerrijders al net vertrokken waren. Maar dat wist ik op dat moment nog niet.

Afijn, veel drukker werd het niet en na een paar bakken koffie en wat geklets, had ik de keuze uit twee mogelijkheden. Of meerijden met de sportrijders in waarschijnlijk een tempo wat mijn fietsje met 55 krukas-pekaatjes niet zo makkelijk kan bijhouden, of zelf een groep vormen met de resterende toerrijders. Het werd het laatste en mijn groep bestond uit 2 rijders: ik voorop en Paul achter mij aan. Hihi, dikke pret. Zo'n microgroep heeft wel heel veel voordelen hoor want van enig oponthoud was totaal geen sprake. De groep werd nooit gesplitst door drukke kruisingen, langzame overige verkeersdeelnemers of verkeerslichten. Het tempo kon ik lekker sportief houden en zodoende kwamen wij tweetjes slechts 5 minuten na de toergroep bij het pauzepunt aan. Bovendien hadden wij ons aan een strategisch geplaatste tafel neergestreken en werden wij als een van de eerste bediend.

Ook voor de terugrit hielden wij het bij ons eigen microgroepje, een uitstekende keus want de route ging over bedrijvige, onoverzichtelijke en soms smalle weggetjes. Onderweg nog een eend bijna doormidden gereden, getuige de losse veren die ik in mijn spiegels kon waarnemen. Het was best lekker weer, droog en zonnig. Terug bij Buiten uitgebreid nagetafeld en gebabbeld. Prima opening van ons seizoen dacht ik zo.

Biltse Motorrijders Vereniging
RPO Webdesign (© 2011)
--- KvK 54971616 ---

Deze website maakt gebruik van cookies, zie hiervoor onze Privacyverklaring.