Hemelvaart-tour (2021)

Na 750 km motor te hebben gereden zijn wij weer thuis, 3 dagen motorrijden in Nederland...

Donderdag 13 mei: Utrecht ~ Scheemda (275 km)

Start in de provincie Utrecht, daarna Noord-Holland, Flevoland, Friesland, Drenthe om neer te strijken in het Groningse Land. Wij (Henk, de 3 J's en Carolien) verzamelden om 10 uur bij de Texaco. De route verliep eerst via de A27 en de A6 naar Oosterzee. Bij afrit 18 Oosterzee, verlieten wij de snelweg om nog ruim 160 km binnen door verder te rijden. Het Tjeukemeer, koffie met appeltaart in Ossenzijl, Witte Paarden, Wapserveen, Diever, Hijken. Een plek vinden om te lunchen viel niet mee, de terrassen zaten vol, uiteindelijk vonden wij een plekje in Hooghalen. Het was dan wel ruim 15:00 uur in de middag maar een broodje en een frisje ging er goed in. Daarna via Rolde, Eexterzandvoort, Wildervank door naar de herberg in het voormalige gemeentehuis van Scheemda (Hostel Herberg De Esborg). Het was een lange dag en toch waren wij nog steeds in Nederland. Na de check in, hebben wij op het terras, onder het genot van een biertje, nog lang kunnen na genieten van de zon.

Vrijdag 14 mei: Rondrit (220 km)

Weer reden wij via smalle, bochtige wegen door het Hoge Groningse land, in Eenrum dronken wij koffie. Na het bekijken van de molen "De lelie" en Abrahams Mosterdmakerij met al hun lokale producten, ging de route verder.

Via het Lauwersmeer en de Waddenzee kwamen wij aan in Friesland, ook hier hebben wij heerlijk kunnen sturen over de wegen. Na wederom een verlate lunch in Zuidwolde reden wij weer richting ons hotel in Scheemda. Hier stond het bier al koud en werd het diner rond 19:00 uur opgediend.

Zaterdag 15 mei: Scheemda ~ Utrecht (260 km)

Wij gingen weer naar huis, het werd een route binnendoor tot De Lichtmis (Wegrestaurant & Pannenkoekenhuis) bij Zwolle en dan via de A28, de A1 en de A27 weer naar huis. Het waren weer 3 dagen sturen over vele smalle en bochtige wegen, bijzonder te ervaren hoe mooi/anders Nederland is. De provincies, de typische bouwstijlen van woningen en boerderijen, de gemoedelijke mensen.

5 blije motorrijders;

Henk, Jan, Jan, Jan en Carolien

Biltse Motorrijders Vereniging
RPO Webdesign (© 2011)
--- KvK 54971616 ---

Deze website maakt gebruik van cookies, zie hiervoor onze Privacyverklaring.