Luxemburg (2021)

Daar reizen naar Duitsland nog niet mogelijk was, besloten wij, Jan en Carolien + Jan en Henk om een midweek naar Vianden in Luxemburg te gaan om daar te gaan toeren. Dus had Carolien voor ons een lastminute geboekt in hotel Belle Vue in Vianden.

Maandag 28 juni: De Bilt ~ Vianden (380 km)

Wij vertrokken bij de Total (BMV vertrekpunt) en reden via A27, A2 en A25 (Belgie) naar Remouchamps, waar wij de lunchstop hielden. Tussen Luik en Remouchaps kregen we er flink van langs (regen met hagel), maar eenmaal van de snelweg af werd het weer zonnig en konden we verder binnendoor naar Vianden. Daar aangekomen hadden we 380km achter onze kiezen, na het inchekken onze kamers betrokken om even lekker op te frissen en daarna nog voor het eten op het terras even genieten met een drankje. Na het heerlijke eten gezellig een kaartje leggen, om daarna op tijd naar bed te gaan voor de toerrit van de dinsdag.

Dinsdag 29 juni

Het ontbijtbuffet was royaal, niets op aan te merken, dus konden wij ons opmaken voor de toer die dag. Wat gelijk opviel, was de kwaliteit van de wegen in Luxemburg, werkelijk top, weinig verkeer tussen 9 en 17 uur, dus bijna het rijk voor jezelf. Verkeersdrempels kom je er ook bijna niet tegen, dus dat rijdt ook prettiger.

Woensdag 30 juni

De woensdag viel in het water dus maar een dagje niet op de motor, maar lekker wandelen in Vianden.

Donderdag 1 juli

De donderdag een mooie drielandenroute gereden door de Ardennen, Hoge Venen en Eifel met mooie glooiende landschappen met fantastische vergezichten. Wat opvalt zijn de slechte wegen in Belgie en de goede wegen in Duitsland en Luxemburg. Na een mooie dag toeren weer terug naar het hotel om te genieten van een lekker biertje of iets anders. Na het eten weer een kaartje leggen en napraten over het heerlijke verblijf in het groothertogdom. Wij kunnen het een ieder aanbevelen om er ook eens een aantal dagen te verblijven, super hotel, goed eten, perfekte kamers, zwembad en benzine 1,41 per liter, dus niets te klagen. De gezelligheid moet je zelf maken en dat is ons aardig gelukt.

Vrijdag 2 juli

Dan vrijdag na het ontbijt weer naar huis, wat gaat zo'n midweekje toch snel, maar eerst nog even 150km binnendoor om te ontwennen, en dan voorbij Coo weer de snelweg op om een beetje op tijd thuis te zijn. Terugkijkend hebben wij een heerlijk weekje gehad met mooie toeren en goed hotel, werkelijk top. Hotel ook zeer goed voor motorclubs, dus wie weet is het ook iets voor de BMV, ik hou mij in iedergeval aanbevolen.

Groeten namens Jan, Carolien, Jan en Henk

Biltse Motorrijders Vereniging
RPO Webdesign (© 2011)
--- KvK 54971616 ---

Deze website maakt gebruik van cookies, zie hiervoor onze Privacyverklaring.