- - - klik op logo voor menu - - -

Ledenspraak

IJs-karten

Koos en Gerda opperden mij tijdens de Nieuwjaarsreceptie 2020 deze leuke groepsactiviteit buiten onze reguliere clubactiviteiten om. Net als bij gewoon karten speelt taktiek een belangrijke rol, maar op ijs is daarnaast voertuigcontrole bovengeschikt aan snelheid. Neem alvast een kijkje op de website van De Uithof in Den Haag: ijskarten en zakelijke arrangementen. Tijdens de ALV bleek er bij de leden zeker interesse voor deze activiteit te zijn, daarom volgt nu wat extra info van Koos & Gerda.

De Uithof hanteert voor deelnemers een minimum leeftijd en lichaamslengte van 14 jaar en 1,60 meter. De deelnamekosten zijn voor eigen rekening. Iedereen die hieraan wil meedoen kan zich als deelnemer opgeven door de webmaster een mailtje te sturen. Doe dit zo snel mogelijk.

Uiteraard kon dit door Corona niet meer doorgaan en ligt dit idee even op de plank, totdat betere tijden zich weer aandienen.

Hallo beste mensen van de BMV!

In het kader van wie ben ik & wie zijn wij, dacht ik dat het wel een leuk idee is om iets over ons als nieuwe leden te schrijven over onze gezamelijke hobby motorrijden. Koos is niet zo'n schrijver maar wel een prater en rijder, dus zal ik (Gerda) het schrijfgedeelte op mij nemen (het rijden ben ik nog aan 't leren).

Koos (55) & ik (52) zijn al een hele poos getrouwd (geen kids) en zijn beiden gek op het motorrijden en de motorsport! Ik kom van origine uit de ouderenzorg en Koos uit het fietsenvak. Wij hebben een tweewieler-/fietsenzaak gehad, daarna hebben wij ruim 14 jaar in Tsjechië gewoond in Harrachov Krkonose (Reuzengebergte) alwaar wij een bed & breakfast hebben gerund. In 2015 zijn wij terug gekomen naar Nederland.

Koos rijdt al járen motor en ik heb al járen mijn motorrijbewijs, maar ik zal jullie vertellen dat ik nooit een motor heb gehad, het kwam er gewoon om allerlei redenen niet van en ik heb dus ook niet de o zo nodige kilometers gereden. Wel zat ik altijd achterop bij Koos en gingen wij regelmatig op pad met een vast clubje (motor)vrienden, o.a. Dirk Cluistra en André van Vliet die inmiddels ook lid geworden zijn van de BMV. Meestal ging het er lekker pittig aan toe, mopperen mocht ik niet, wel had ik de keus thuisblijven of meegaan. Thuis blijven was geen optie want ik vond het veel te leuk, dus mond houden en niet zeuren! Achterop was op een gegeven moment over, want wij - d.w.z Koos - ging racen in de Super Sport 600, wat een geweldige Supertijd is geweest!

Zelf heb ik ooit wel eens een keer iets geleend maar dat is dan ook alles, en die keer had ik ook een lekkere domme actie. Wellicht herkenbaar voor mensen die ook niet zo lang zijn: ik had dus een CBR-600 geleend, reed bij Assen op een weiland om daar te gaan parkeren, reed stapvoets en moest stoppen, mijn rechtervoet ging uit om op de grond te zetten en nu voelen jullie 'm al natuurlijk al aankomen... Daar was een gat en floep, daar lag ik op mijn rechterzij, woest was ik!

Koos zei ha, ha, ha, ha, ha... Nou, voor jou komt er dus ooit een aangepaste motor! En die kwam er - en wat voor één - een Kawasaki ZZR-600 uit 1993 en helemaal op maat gemaakt door mijn Koos. Ingekort, gewicht eraf gehaald, relax stuurtje erop, kontje lekker kort en het aller-aller-belangrijkste: ik kan met mijn voeten plat op de grond want de Kawa is flink verlaagd. Eigenlijk is het enigste wat nog origineel is, de tank! Hij is onherkenbaar mooi, uniek in zijn soort, mijn mean green machine.

Wanneer mensen mij allerlei technische vragen stellen, zeg ik altijd ho-ho, niet zo ingewikkeld, daar heb ik een mannetje voor en ik verwijs u graag door naar deze technische man, die u daar alles over vertellen kan! Dan denk ik - en dat klinkt natuurlijk in sommige oren wellicht stom - ik gooi er benzine in, ik kan 'm starten en rijden maar, want dat is het allerleukste!!

Mijn eerste echte kilometers heb ik dus pas afgelopen jaar gereden bij jullie van de BMV. Een gevarieerde en gezellige club mensen zonder gedoe, daar hou ik van, en waar een ieder aan motorrijden toekomt. En waar ze ook op je letten als dat nodig is, vorig jaar was de openingsrit mijn eerste rit. Ik was alleen, best wel spannend, voor het eerst weer rijden en met een nieuwe helm op. Net voor het lunchpunt kreeg ik dus een giga-pijn in mijn kop, zette ik mijn Kawa aan de kant want ik had geen idee meer waar ik was of met wie ik reed, ik dacht als ik niet stop moet ik zo spugen. Ik had het telefoonnummer van Robert-Jan (voormalig collega, via hem zijn wij bij de BMV terecht gekomen) dus ik dacht die bel of app ik wel even om hem te vertellen dat ik zo naar huis ga. Maar achter mij waren er 2 mannen gestopt - als ik het goed heb Jan en Jan geloof ik - en die zeiden doe maar kalm aan, zet je helm effe af, je bent er bijna en wij wachten wel op je, geen probleem. Dat vond ik ontzettend fijn (top!) en dat wilde ik toch nog maar even zeggen!

Wat ik ook leuk vind, is dat Noortje er regelmatig bij is, wat een leuk grappig en lief dier is dat, en ook dát is de BMV!

Tot ziens op de openingsrit en vele gezellige & veilige kilometers met elkaar!!

Koos & Gerda
(zie Smoelenboek)

Biltse Motorrijders Vereniging
RPO Webdesign (© 2011)
--- KvK 54971616 ---

Deze website maakt gebruik van cookies, zie hiervoor onze Privacyverklaring.