- - - klik op logo voor menu - - -

Prikbord

BMV-motortrailer verhuur

De BMV beschikt al een aantal jaren over een motortrailer die geschikt is voor het vervoeren van 2 motoren (of 3 kleine motoren). Deze motortrailer is alleen voor BMV-leden" voor een klein bedrag te huur. De huurtarieven, -voorwaarden en de -overeenkomst zijn te vinden op onze website onder Downloads - Documenten. Alle afspraken inzake de verhuur, papieren en financiën, gaan via de ad interim penningmeester (Rob van Rooijen) in samenwerking met Ard van den Berg.

Introductie secretaris Hans

Hallo allemaal,

Nu jullie mij hebben gekozen als bestuurslid (secretaris) van de BMV, is het leuk wat over mijzelf te vertellen.

Ik ben in 1954 geboren in Djakarta (Indonesië). Toen ik 4 jaar oud was, zijn we i.v.m. de onafhankelijkheid van Indonesië naar Nederland gekomen. Vier jaar is vrij jong. Ik weet van die tijd praktisch niets meer. Ik spreek ook de taal (Maleis) niet. Alleen woorden als nasi, bami en babi pangang. Maar deze woorden kent iedereen wel. Toen ik 18 was, heb ik mijn motor- en autorijbewijs gehaald. Tijdens de militaire dienst heb ik het grote rijbewijs gehaald. Ik was bij de verbindingsdienst in Ede chauffeur op een 3 tonner. Ik heb dus alle rijbewijzen, maar na de militaire dienst heb ik niet meer op een vrachtwagen gereden. In die tijd heb ik achtereenvolgens de volgende motoren bereden: BMW R50/5, Suzuki T500 (tweetak), BMW R75/5, Kawasaki 900 Z1 en Honda Goldwing 1000.

In 1980 heb ik mijn Lia ontmoet. In 1982 zijn we getrouwd. We hebben twee kinderen, Tom en Wendy. Beide zijn al uit huis. Wendy heeft nu zelf twee kinderen, Tijn (3,5) en Sem (1,5). Ik ben dus trotse opa van twee jongens. Het zijn twee echte slopers. Als je niet oppast, maken ze alles kapot. De tijd tussen 1978 en 2007 heb ik geen motor gereden. Het was een tijd van huisje boompje beestje. Je kent dat wel. Nadat de kinderen uit huis waren, begon het motorvirus toch weer te kriebelen. Financieel kwam er ook meer ruimte. Om te beginnen heb ik toen een Yamaha FZ6 Fazer gekocht. Vervolgens een Honda VRF 1200X Crosstourer DCT (echt een leuke motor), daarna een BMW K1600 en nu rij ik een BMW R1200RT.

In mijn werkbare leven heb ik als werktuigbouwkundige (klimaattechniek) bij verschillende adviesbureaus gewerkt. Mijn schoonvader zei toen: Hans je moet bij defensie komen werken. Daar zit je goed. Hij werkte zelf ook als burger bij de luchtmacht. Zo gezegd zo gedaan. Ik kwam te werken bij de Dienst Vastgoed Defensie (DVD). Enkele jaren later fuseerde de DVD met de Rijksgebouwen Dienst (Rgd) en werd het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) opgericht, wat onder het Ministerie van Binnenlandse Zaken valt. Sinds 1 april dit jaar ben ik, na 32 jaar ambtenaar te zijn geweest, gepensioneerd.

Via een collega van Lia ben ik in 2016 in aanraking gekomen met de BMV. Ik vond het een leuke club. En eens per maand wordt een mooie rit verreden. Wat wil je nog meer? Toen kwam de bestuursfunctie secretaris vacant, omdat Marco het welletjes vond. Ik dacht, dat is misschien wel wat voor mij. Ik ben ook jaren secretaris geweest bij een volleybalvereniging in Zeist. Nu heb ik toch voldoende tijd. Na de noodkreet van René heb ik mij toen verkiesbaar gesteld.

Dit is het ongeveer. Hopelijk voldoe ik aan jullie verwachtingen.

Groet,
Hans van Boggelen

De Motor Podcast

Clublid Peter Kroon en zijn podcastcollega Dennis Kuzee zijn beiden die-hard motorrijders en zijn in 2020 "De Motor Podcast" gestart: De eerste en enige Nederlandse podcast voor iedereen met een passie voor motorrijden. Goede gesprekken met motorrijders over hun passie voor motorrijden en alles wat erbij komt kijken. Elke 2 weken gratis in je favoriete podcast-app!
Korte uitleg van de term "Podcast": Een podcast kun je het beste vergelijken met een radiouitzending. Het is een audio-opname die je online kunt beluisteren via kanalen als Soundcloud, Spotify, Apple Podcasts (iTunes), Google Podcasts, Juke en YouTube om er een paar te noemen. De term podcast bestaat sinds 2004 en is een samentrekking van iPod (mp3-speler) en broadcast (Engels voor "uitzending").

Wil je wat meer weten over hun podcast, klik dan HIER voor het interview met Peter. (Bron: Spreekbuis.nl / "Spreekbuis" is hét toonaangevende vakplatform voor de mediaprofessional met actueel vaknieuws, interviews, achtergrondinformatie en events.)

Na het verschijnen van het artikel Rijden met pijn in het MAGazine 169 (sep 2020) van de Motorrijders Actie Groep (de MAG), werden René en Ard uitgenodigd door clublid Peter Kroon om in zijn radiostudio hierover verder te babbelen voor De Motor Podcast. Natuurlijk grepen wij die kans met beide handen aan want een fysieke beperking hoeft geen beëindiging van het motorrijden te zijn. Daarnaast is zo'n podcast een uitstekend promotiekanaal voor onze club.

De opname (Aflevering 12) is op 25 november 2020 gepubliceerd en te beluisteren. Overigens kun je jezelf alvast met één muisklik gratis abonneren op De Motor Podcast (dan krijg je automatisch een melding zodra er weer een nieuwe aflevering is), maar ook zonder abonnement zijn alle uitzendingen te beluisteren via onderstaande kanalen / apps;

Onze Godfather (26 nov 1950 ~ 18 mrt 2018)

Dierenvriend in hart en nieren, bijna drie decennia geliefd dierenarts in De Bilt en natuurlijk mede-oprichter van de BMV. Gedreven, enthousiast, vasthoudend, gevoelig en vooral liefhebber van stevige humor op z'n tijd. Zijn gedachten verwoorden kon hij als de beste, zowel verbaal als op papier. Wie de clubblaadjes nog heeft, behoeft geen uitleg. Tot 2006 was hij de kapitein van het BMV-schip, waarna hij wegens zijn ziekte ging Drenthenieren, zoals hij dat zelf zei. Samen met Carla op een landgoed in Ruinerwold met vooral veel dieren. Wie herinnert zich nog de speciale Gianotten-rit van 21 september 2008? Motor reed hij niet meer, maar op zijn bromfiets voorop en de meute achter zich aan, lapte hij alle regels aan zijn laars. Het was een schitterende dag en iedereen genoot met volle teugen...

Het leven is zilver, de herinneringen zijn goud. Dag lieve Klaas.

Wij wensen Carla, familie, vrienden en dieren sterkte toe.

Biltse Motorrijders Vereniging
RPO Webdesign (© 2011)
--- KvK 54971616 ---

Deze website maakt gebruik van cookies, zie hiervoor onze Privacyverklaring.